Skip to content Skip to footer

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag, maar ook meteen de moeilijkste om te beantwoorden. Over het algemeen komen we met 2 a 3 trainingen een heel eind, maar ieder paard is natuurlijk anders en heeft dus ook andere behoeftes.

Tijdens de intake kan ik nog niet aangeven hoeveel trainingen er nodig zijn. Uiteraard kan ik je wel een indicatie geven op basis van de ervaring die ik heb met soortgelijke verhalen.

Na de eerste training kan ik je een duidelijker beeld geven van hoeveel sessies ik nodig denk te hebben. Daarbij zal ik altijd eerlijk zijn en uitleggen waar er eventueel nog pijnpunten kunnen ontstaan.

Ja, zeker! Een paard afsluiten in de trailer is een veel voorkomend probleem en is absoluut op te lossen. Mijn ervaring is wel dat dit soort problemen vaak iets meer tijd kosten.

We beginnen – uiteraard – bij het begin; ik wil graag zien of je paard rustig de trailer op kan lopen, rustig kan blijven staan, en ook rustig en geconcentreerd de trailer weer af kan. Als blijkt dat je paard hier al tekenen van overmatige stress of anticipatie op het afsluiten met de stang laat zien, gaan we hier eerst aan werken. Wanneer dit op een rustige manier lukt werken we toe naar het trainen met het afsluiten van de trailer.

Het maakt niet uit hoelang het geleden is dat je paard de trailer op is geweest. Ik help je om je paard in alle rust uit te leggen dat hij prima de trailer op kan. Vaak is het wel zo dat paarden die moeite hebben met de trailer baat hebben bij regelmatig oefenen. Op regelmatige basis oefenen zorgt voor een duurzaam resultaat; hoe vaker ze het doen, hoe makkelijker ze het gaan vinden. Net als dat je niet alle paarden één keer per maand rustig kan rijden, is dat met trailerladen voor sommige paarden niet anders. Oefening baart kunst dus. 

Soms wel! Zeker wanneer je al tijdig contact met me opneemt bestaat de kans dat je paard al met één training geholpen is. Dus zodra je merkt dat je paard wat weerstand laat zien bij het trailerladen raad ik je aan om gelijk te bellen!

Dit is geen probleem. Wij hebben alle materialen in huis voor een succesvolle trailertraining. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Absoluut! Met dit soort uitdagingen heb ik veel ervaring. Het is hierbij heel belangrijk – nog belangrijker dan in andere gevallen – om de oorzaak van het probleem te vinden. Ik geef jullie een eerlijk en duidelijk advies, en aan de hand daarvan bespreken we met elkaar welke mogelijkheden er zijn. Houd er rekening mee dat het in dergelijke gevallen nodig kan zijn om aanpassingen aan de trailer te doen. Houd er ook rekening mee dat dergelijke casussen vaak veel tijd kosten om te trainen. Meer dan normaal, maar dat met veel oefenen, toewijding en doorzettingsvermogen een hoop mogelijk is.

Helaas hoor ik dit vaker; paarden waar al door meerdere ‘trailer trainers’ is getraind, maar waarbij het succes uitblijft. Waar ik het verschil in maak is dat ik niet vasthoud aan één methode.

Ik kijk echt naar de behoefte van jouw paard, en pas daarbij verschillende methodes toe om tot een succes te komen. Ik durf ‘out of the box’ te denken als dat nodig is om jou en je paard verder te helpen.

Ik beschik over meerdere middelen en opties om tot een positief resultaat te komen. Deze combinatie van factoren heeft er tot nu toe voor gezorgd dat mijn trainingen een slagingspercentage van 100% hebben.

Tot nu toe is het slagingspercentage van mijn trainingen 100%. Het is altijd gelukt om een paard de trailer op te laten lopen en de trailer rustig af te sluiten. Bij grote trauma’s kost het vanzelfsprekend wat meer tijd, maar uiteindelijk lukt het altijd.

De lastigste gevallen zijn die met paarden die niet goed te vervoeren zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je paard een extreme vorm van verlatingsangst heeft, of moeite heeft met de balans tijdens transport. Dan wordt het wat ingewikkelder, maar zeker niet onmogelijk.

Ook deze paarden zijn te trainen, maar hebben over het algemeen wel meer tijd nodig. Het kan ook voorkomen dat je aanpassingen aan de trailer zal moeten doen. Wanneer ik dit vermoeden heb zal ik dit uiteraard altijd aangeven. Bij mij geldt: eerlijkheid boven alles!

Meer over trailerladen

In alle rust de achterstang dicht kunnen doen? Het is te trainen!