Skip to content Skip to footer
Over ons

Maak kennis met Lotte Van Rosevelt

Wanneer je kiest voor een trailerlaadtraining is het wel zo fijn om te weten met wie je te maken hebt. Ik vertel je daarom graag alvast wat meer over mezelf, mijn ervaring en mijn missie. Even voorstellen dus!

trailerladen

Je paard zonder stress inladen & vervoeren, ik help je er graag bij.

Trailerladen met de expert: Lotte van Rosevelt

Waarom kies je voor Lotte van Rosevelt?

Liefde voor paarden

Mijn naam is Lotte van Rosevelt en ik ben specialist in trailerladen. De liefde voor paarden zat er bij mij al vroeg in. Toen ik 12 jaar was kreeg ik een eigen pony en volgde ik een kidscursus bij Annemarie van der Toorn. Na die cursus was ik verkocht. Ik wist wat ik wilde worden… Ik wilde later net zoveel weten over, en kunnen met, paarden als Annemarie!

Veel praktijkervaring

Na het behalen van mijn HAVO wilde ik er dan ook vol voor gaan om mijn droom te volgen. Helaas was er geen HBO-opleiding in de richting die ik zocht. Maar ik was jong en ambitieus, en met de steun van mijn ouders en naasten zorgde ik ervoor dat ik mezelf alle praktijkervaring gaf die er mogelijk was. Ik had er alles voor over om mijn paardendroom te verwezenlijken!

Instructeur Paard & Gedrag

Tijdens het volgen van de opleiding Instructeur Paard & Gedrag bij e-quine.com reisde ik in 2015 af naar Engeland. Hier heb ik twee jaar gewerkt en geleerd bij de bekende paardentrainer Grant Bazin. Hij leerde me alles over het opleiden van jonge paarden en het trainen van paarden met uitdagend gedrag.

Al die tijd bleef ik aangesloten bij Annemarie en bij de opleiding Instructeur Paard & Gedrag; ik geef nog altijd veel praktijklessen voor deze toffe opleiding!

Duurzame oplossing

Inmiddels werk ik al jaren als trainer en help ik mensen met het trainen van hun paard bij de trailer. Van paarden die zich laten vallen tijdens transport of enorm onrustig zijn, tot paarden die met geen mogelijkheid de trailer op willen. Tijdens de trainingen pakken we samen het probleem aan bij de oorzaak, en zorg ik voor een duurzame oplossing voor jou en je paard.

De missie die ik als klein meisje na mijn eerste kidscursus al had is namelijk niet veranderd; met mijn kennis en expertise wil ik jou weer plezier geven tijdens het op pad gaan met je paard.

 • Januari 2009

  Kidscursus 1 Trainingscentrum Annemarie van der Toorn

 • December 2012

  Introductory Course (Niveau 1 e-quine.com) afgerond

 • September 2014

  Start 2e jaar opleiding Instructeur Paard & Gedrag

 • Maart 2015

  Engeland avontuur

 • Januari 2016

  Zadelpasser MSFC

 • September 2016

  Orun diploma behaald Instructeur Paard & Gedrag

 • November 2016

  Actief als docent binnen e-quine.com:

  praktijklessen en nakijken huiswerk & portfolio’s

 • Maart 2017

  Terug in Nederland en actief als trainer bij mensen aan huis

 • Augustus 2017

  Leerbewerking cursus Master Sadller Dan UK

 • September 2018

  Start eigen trainingsstal

 • 2018/2019

  Werken in China:

  Horsemanship & Managementbegeleiding door heel China

 • 2019-2022

  Opnames Horse & Country TV Listening to Horses
 • September 2022

  Debuut als clinicgever op Horse Event!

Van onze klanten

Reviews & ervaringen

Lotte heeft me heel fijn geholpen met mijn pony die enorm veel spanning bij de trailer had. Daardoor konden we het zelf verder goed oppakken. Los van dat ze enorm kundig is, kan ze die kennis namelijk ook goed overdragen. Aanrader!

Manoli Toret

Lotte heeft ons heel prettig en vakkundig geholpen met het leren trailer laden van ons paard. Echt een aanrader!

Tessa van den Berg

Veel geleerd van Lotte samen met mijn paard Kaatje

Femke Gadella

Lotte is heel kundig en geduldig, weet waar ze mee bezig is. Heel fijn om mee te werken en helpt je graag, een absolute aanrader. Een Topper!!!

Jose de Breuk

Zeer kundig! Heel rustig en toch altijd met het gewenste resultaat. Staat altijd voor je klaar, zelfs toen ik ergens op vreemd terrein stond, is zij er voor mij geweest. Elke keer lukt het haar weer met rust om mijn paarden te laden.

Kelsey van der Werf

Hele goede ervaring met deze trainster. Het paard van ons die absoluut de trailer niet in wilde heeft door haar rustige en kundige hulp het vertrouwen volledig teruggekregen. Ik kan haar van harte aanraden.

Jeanette de Jong

Ik heb een aantal trailer laad trainingen gevolgd bij Lotte. Ze is duidelijk, rustig en deskundig. Ze weet haar kennis goed over te dragen. Ik zou haar, indien nodig, in de toekomst zeker weer benaderen als dat nodig is.

Judith Triemstra

Een tijdje geleden met mijn paard een trailerlaad training gedaan. Ondanks dat ik haar wel geladen kreeg miste ik het plezier in het meegaan met de trailer en het vrijwillig erop lopen. Dankzij deze training hebben we hele fijne handvaten gekregen waar we verder mee kunnen trainen. Dit werkt voor mijn paard heel fijn en nu al een paar keer heel relaxed met de trailer weg geweest. Ik zou een training zeker aanraden!

Tessa van Gils

Santa Fe, NM

Lotte heeft ons geweldig geholpen met het trailerladen van Boy. Niets hielp meer en het werd steeds erger. Na een paar dagen liep hij zo de trailer op en ging hij niet meer keihard achteruit. Hij heeft nog steeds momentjes dat hij ons uitprobeert. Maar dankzij Lotte weten we nu, hoe we ermee om moeten gaan. Ze krijgt van onze een dikke 10👍

Lieda van Overveldt

Lotte heeft me op een hele fijne manier geholpen met het trailerladen oefenen met mijn paard Felix. Door haar begreep ik wat er gebeurde en misging in mijn communicatie, ook al waren dit hele subtiele signalen. Ik kan haar diensten van harte aanbevelen!

Marlies Lenstra

Erg goede ervaringen met Lotte. Ze is vriendelijk, eerlijk en betrouwbaar en heeft ons super geholpen met het trailer laden en de algemene omgang met onze pony. Lotte komt afspraken na, is duidelijk in wat ze doet en waarom ze dingen doet en werkt met een consequente en diervriendelijk methode. Ze betrekt de eigenaar bij het proces om zo haar kennis over te brengen. Zeker een aanrader!

Lisanne Douma

Mijn paard met trailertrauma hebben wij laten trainen door Lotte. Mijn paard heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen & het belangrijkste: ze is van haar trailertrauma af! Daarnaast heeft Lotte ons ook geleerd hoe we haar het beste kunnen laden zodat we zelf lekker op pad kunnen!

Diana V.